onsdag 19. mai 2010

Lisa

Den store sneglen vi fant i skogen for snart en uke siden, er nå forflyttet til hagen vår. Vi plasserte den i et av bedene og 4åringen forsynte den med "blomstersuppen" sin (komponert av hagens visnende blomster).


Siden har den blitt værende. Kan ikke se at den har gjort noe skade ennå. Den trives best ved oreganoplanten og den kan den forsåvidt boltre seg fritt i. Oreganoen overlever alt uansett.  


Nå er den blitt vårt nye hagedyr og 4åringen fikk æren av å gi den navn. Lisa blir den nå kalt. For at den ikke skulle føle seg så alene, fant 4 åringen en liten lekekamerat til den (jeg mistenker at den nye vennen er mer sulten enn Lisa...).


Forøvrig fant jeg denne artikkelen som sier at vinbergsnegl spiser brunsnegleegg. Så da kan den jo kanskje gjøre litt nytte for seg :) Men ingen fare, jeg har ingen planer om å få flere og bruke dette som en bevisst sneglebekjempingsstrategi (vinbergsneglen hører jo egentlig ikke hjemme her).

2 kommentarer:

 1. Hei
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min.
  Allium meleagris - vipeegg har jeg sett de har hatt på Plantasjen bl.a om høsten. Hvis ikke har sikkert løkfirmaer som Bakker, Hageglede og Zimtrade den.

  Det var litt av en snegle dere har funnet, tror ikke jeg hadde blitt noe glad om jeg hadde funnet noe sånt i hagen.

  SvarSlett
 2. Hei Aud på Dal
  Tusen takk for svar. Nå er Allium meleagris satt opp på handleisten :)

  SvarSlett