onsdag 12. mai 2010

Frøken R

I fjor høst plantet jeg og eldste datteren min løk til den store gullmedaljen. Nå når våren er kommet, har vi begge fulgt utviklingen til løkplantene med argusøyne. Det har seg slik at favorittfargen til datteren min er rød (helt sant - ikke rosa). Etter at hun var med meg på hagesenter for å gjøre løkinnkjøpene, kom vi naturlig nok hjem med en del røde tulipaner.


Så langt er dette blitt favoritten vår som til min datters store glede har blitt døpt Frøken R. Både fordi den er Rød og fordi navnet til eldste jenten min starter med  - nettopp - R.

Forøvrig er dette er en T.greigii-hybrid med det ofisielle navnet Toronto.

Det som gjør den ekstra spesiell i mine øyne, er den nydelige grønne stripen langs ett av kronbladene på noen av disse tulipanene. I tillegg liker jeg godt at det faktisk kommer flere blomster på hver stilk. De mørke sjatteringene på de grønne bladene er også ganske dekorativt.


Dette er mitt (og datteren min sitt) bidrag i Moseplassen sin Frøken Løk 2010-konkurranse

4 kommentarer:

 1. Hei :)
  Som sagt, nyyydelig tulipan, og enig med deg i at det er artig med flere på grena, lurer på om du kan ha fått fatt i en villtulipan, veit ikke av at det finnes kultivarer med den egenskapen?

  SvarSlett
 2. Godt spørsmål Anne :)
  I kveld skal jeg finne frem pakken de lå i og legge ut litt mer fakta om denne tulipanen. Må innrømme at det ble glemt i går, og derfor ikke tatt med i innlegget idag.

  SvarSlett
 3. Så fin blogg du har :) Ja, jeg skal selvfølgelig blogge om dette - så følg med, følg med. Du kan også se på Oslo og omegn roseforening: www.oslorose.com - der er det tips om roser, hvor du får kjøpt osv. Jeg handler i år hos Roseexperten og Hesleberg gartneri. Hvis du er interessert i roser anbefaler jeg også at du melder deg inn i Norsk roseforening og at du ikke går glipp av rosedagene i Freiaparken første helgen i juli :) Her er mye å glede seg til! Kos deg.

  SvarSlett
 4. Min Verden: Tusen takk for hyggelig kommentar og gode tips. Det må muligens litt forhandlinger til for å få med rosedagene i begynnelsen av juli, håper å få det til for det virker utrolig kjekt :)

  SvarSlett