søndag 16. mai 2010

17.mai-pyntet hage

17.mai nærmer seg med stormskritt. Det er faktisk bare en time til nasjonaldagen er her. I hagen blomstrer det, selv liljene rakk å springe ut i full blomst før den store dagen. (Gressplenen vår er dessverre en sørgelig historie, men planen er at blikket skal dras mot blomstene og plengrusomheten glemmes).

 
Her er et lite bildeutdrag fra hagen akkurat nå. 4åringen ville gjerne være med på moroa. Hun påtok seg den viktige oppgaven å holde den rosa paraplyen sin over mamma, slik at kameraet (dvs mobiltelefonen for anledningen) ikke skulle bli våt.
Sammen med de to tulipanene over, begynner keiserliljene mine å ta form. Litt tilfeldig har det vist seg at det rett og slett er genialt å plante tulipaner med keiserkroner. Når tulipanene er avblomstret er keiserkronene blitt store nok til å dekke over de mindre pene visnede stilkene. 

 

Gruppen med tulipaner over, setter jeg ekstra stor pris på fordi bladverket er så pent. Den lyse stripen langs ytterkanten av hele bladet startet som rød og gikk deretter over til den lyse fargen som sees på bildet.


Det siste bildet (under) er en løkplante som nok ikke kommer til å fryde oss med blomst på en liten stund ennå. Men knuppen er jo egentlig ganske yndig i seg selv.

1 kommentar:

  1. Keiserkrone er så flott!
    Gratuerer med dagen, hipp hurra :D
    Og nå har jeg omsider fått ferdig presentsjonene til frøken løk, kjempehyggelig at du er med på konkurranse :)

    SvarSlett