tirsdag 8. juni 2010

En hagedesigners skrekk

Jepp, det er meg.

Både husbonden og jeg synes hagesentershopping er gøy. Helst ikke sammen, da han er rask og effektiv og går fort lei, mens jeg nyyyter å studere hver enkelt plante for så å kjøpe med meg så å si alt som ser fint ut der og da. Helt planløst. Resultatet er at vi begge kommer hjem med et lite lass med ymse vekster som vi ikke aner hvor skal plantes, og som garantert ikke passer sammen i hverken form eller farge. Så 1 stil, 1 fargepalett, det kommer bare aldri til å skje i vår lille hage. Plantekaos er en bedre beskrivelse. Og i min verden er det mye mer spennede :)


Etter at både husbonden og jeg hadde hatt vær vår runde på Olsens enke i helgen, endte vi opp med nesten 40 (!) planter som skulle fordeles utover i hagen. Utvalget besto blant annet av georginer, porselensblomster, klematis, salvie, nelliker, bidens og to syriner vi snikplantet litt utenfor vår egen tomtegrense. Det tok sin tid, men til slutt kom alle plantene ned i jorden.


2 kommentarer:

  1. Jeg synes egentlig kaosplanting er det aller fineste. Gjør akkurat som deg, enda jeg bare har balkong, så plantene blomstrer i alle farger nærmest oppå og flettet inn i hverandre! Ser ut som de fleste trives med samværet faktisk :)

    SvarSlett
  2. Bharfot takk for hyggelig kommentar :) Balkongkasser fulle av all slags planter er bare best! Jeg ønsker egentlig litt tettere beplantede bed enn det jeg har nå, men det er en litt mer langsiktig plan.

    SvarSlett