søndag 15. april 2012

Plutselig er våren her

Nå er våren her. Den fantastiske årstiden da vintertyngden letter og vårmunterheten brer om seg.
Det begynte så bra med noe herlige varme dager før påske. Så ble det kaldt igjen. Kanskje er det derfor jeg ikke har fulgt så nøye med  i hagen. Jeg har jo sett tulipanene vokse seg større og større og plenen bli grønnere og grønnere. Men jeg ble overrasket da flere planter var begynt å blomstre. Og selvsagt veldig fornøyd (selv fuglenekspirene, ble luket bort med et smil). Da solen dukket opp etter en regntung formiddag, var det rett ut å forevige vårstemningen i hagen med kameraet.

Disse to blå blomstene var blant dem som hadde klart å lure seg opp mellom tulipanene, en primula (tror jeg) og en hyacinth/svibel med sin nydelige duft:


Gule narcisser hører jo selvsagt med rundt påsketider og disse ble nok "dumpet" i et bed etter avblomstring i en blomsterkasse ifjor:

Alle rosene mine ser ut til å ha overlevd vinteren, og selv om det kun er blader som dukker opp foreløpig, håper jeg på rik blomstring om ikke så lenge

Litt nybeplanting må jo også til og overgangen til vår blir først ordentlig, når stemorsblomster pryder potter og verandakasser, gjerne sammen med en tusenfryd eller tre


Og i bed hvor blomster ikke har slått til med sin fargeprakt ennå, sørget flere gode hjelpere til med å pynte opp på annet vis:NYT VÅREN!


2 kommentarer:

  1. Det er en herlig tid vi er i nå. Det er så koselig å gå ute i hagen og oppdage at både det ene og andre titter frem. Mye fint som har dukket opp hos deg.
    Ha en fin uke :-)

    SvarSlett
  2. Aud på Dal: Takk, det samme til deg, denne årstiden er til for å nyte alt som spirer og gror :)

    SvarSlett