torsdag 23. desember 2010

Juletre

Som det ofte pleier å være på denne tiden av året, er hagen dekket av snø og bloggen litt midlertidig lagt på is. Men ikke helt. Nå rundt juletider har mange av oss for vane å dra inn tre i stuen. Juletre er en fantastisk tradisjon og ikke bare som et praktisk sted å oppbevare julegaver. Det er utrolig dekorativt også lukter det så godt :)


 Som en del andre har jeg en sterk formening om akkurat hvilket type juletre jeg vil ha. I vår heim skal det være norsk fjelledelgran av den sølvgrå typen. Og hvorfor akkurat det? Det begynte helt tilfeldig for 7 år siden, da jeg og husbonden var ute på juletrejakt. Rett ved leiligheten vår var det juletreutsalg, hvilket var meget praktisk da vi den gang ikke hadde bil. Vi brukte laaang tid og tittet på mange forskjellige trær uten helt å finne det vi ville ha. Jultreselgeren nevnte så norsk fjelledelgran og kunne fortelle at de så og si var dryssefrie. Kan i en bisetning nå nevne husbondens forsøk på festlighet: "Dryssefri, hvordan vet du det? Har du limt på nålene selv?" Jaja, juletreselgeren valgte å selge oss et tre tiltross for at kommentaren ikke akkurat falt i god jord. Og dermed hadde vi kjøpt vår første norske fjelledelgran. Da vi kom hjem oppdaget vi at det var en del gråere enn tradisjonelle julegraner, og innså at det var noe vi likte.


Så var nå treet så holdbart som juletreselgeren skulle had det til?
Hos oss skal juletreet være på plass og ferdig pyntet til svigermors bursdag (dvs luciadagen) og det blir stående til litt ut i januar. Vann får det de første 2-4 dagene, så blir det glemt. Da vi etter å ha hatt vårt første fjelledelgranjuletre i stuen i ca 1 måned,  hadde det nesten ikke misten en nål. Selv da vi kastet det ned fra verandaen i 3.etg, beholdt det fremdeles nesten alle nålene. Nesten for utrolig til å være sant, men dette treet var så godt som dryssefritt!

Og siden den gang har vi alltid dratt tilbake til Shellstasjonen ved Hasletorg for å kjøpe juletreet vårt. Per dags dato har vi ennå ikke blitt skuffet.

 God jul :)

Årets juletre, ivrige juletrepyntere i relativt ung alder, har sørget for mye pynt i barnehøyde.

5 kommentarer:

 1. Så koselig, fint og praktisk juletre. Ha ei god julehøgtid heile familien.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Juletrær kjøpt på Hasle, der har jeg god erfaring fra barndomsheimen. I fjor jul vr det første gangen på 58 år at det ikke var juletre i Halsekroken.

  Heldigvis så har vi noen bønder i nærheten som er redd for at Nissen ikke skal komme. Så der har vi kjøpt edelgran av div typer, eller hoggd selv hos bonden. Men i år så har vi tre fra egen "skog". Flott tre, det tar nesten ikke noe av utsikten :-). Ha en riktig god jul.

  Hilsen Sissel

  SvarSlett
 3. Flott juletre, bare sjarmerende at man ser at små barnehender har hjulpet til :)

  Vi skaffet oss kunstig juletre i fjor, selv om jeg hardnakket lenge sa at det måtte være ekte vare. Ikke like pent, men man slipper masse barnåler og utgiftene til juletre hvert år.

  God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 4. Flott tre, desse trea held lenge. Kjekt blogg innlegg. GOD JUL!

  SvarSlett
 5. Tusen takk til dere alle for hyggelige kommentarer :) Håper dere har hatt en trivelig jul :)

  SvarSlett